Korpus jsem použila osvědčený a náplň byla čistá improvizace.
INGREDIENCE:
Těsto:
- 100g másla
- 80 g cukru
- 1 vejce
- špetka soli
- 250 g polohrubé mouky
Náplň:
- 400-500 g zmrzlých jahod
- cukr dle chuti
- Gustin ( pro neznalce kukuřiční škrob)
Nejdříve si připravíme náplň. Jahody jsem si den předem vyndala z mrazáku a nechala do druhého dne rozmrznout. Odebrala jsem si tak cca 100 ml šťávy a do toho dala 3 lžičky gustinu. Do hrnce jsem dala jahody a cukr a svařila,pak přidala gustin a ještě chvilku povařila. Dala jsem chladit.
Pak jsem si zpracovala těsto- smíchala jsem všechny suroviny. Těsto jsem si rozdělila a 2/3 jsem vytlačila do formy, nalila zchladnou náplň. Poté rozválíme zbytek těsta a dáme nahoru.
Žádné komentáře:
Okomentovat